Index

 

Computers

Familie

Gezondheid

Hobby

Huis

Huishouden

Koken

Recreatie

Sport

Tuin

Vervoer

Zakelijk
Advertentie maken
Adverteren
Affiliates
Beleggen
Leiding geven
Makelaar
Manager


Wat is affiliate marketing en hoe er mee te verdienen

Misschien dat er een Nederlandse naam voor affiliates bestaat, maar een affiliate is de term die over het algemeen gebruikt voor een bepaalde manier om geld te verdienen op het Internet. Een affiliate is iemand die op het Internet producten voor anderen verkoopt en daar een percentage van krijgt. Het enige dat een affiliate eigenlijk doet is zijn bezoekers attenderen op producten van anderen.

Een affiliate heeft zelf geen producten, doet niks aan verzending en heeft niks met betalingen voor het product te maken. Daardoor heeft hij geen risico's en andere ongemakken. Hij verwijst alleen maar door. Een affiliate zet producten van anderen op zijn site of pagina. Via een link met een affiliatecode kan de bezoeker bij de leverancier kopen. De leverancier kan zien welke affiliate de klant gestuurd heeft en stuurt hem zijn percentage.

Voor de leverancier is het ook voordelig, want iemand maakt reclame voor zijn producten en betaalt alleen als er iets verkocht is via een affiliate. Hij betaalt dus alleen bij resultaat en heeft geen personeelstoestanden.

De percentages dat een affiliate ontvangt, varieert van 1% tot tientallen procenten. Gemiddeld ligt het rond de 4-10%. Bijna alle producten kunnen door affiliatemarketing aanbevolen worden. In Nederland is het heel beperkt, maar in Amerika gaat het om miljoenen. Er zijn vele tienduizenden en misschien honderdduizenden affiliates op het Internet. Velen verdienen niks of bijna niks, maar tienduizend dollar per maand is heel gewoon voor de topaffiliates. Besef wel, de affiliate heeft als hij niet adverteert, bijna geen kosten. Geen personeel, geen voorraden, geen magazijn, geen investeringen, geen risico's, geen klantproblemen, geen verzendtoestanden en geen retourzendingen.

Iedereen met een eigen site of pagina kan affiliate worden. Als het Engels voldoende is, staat de engelstalige markt ook open. Daar gaat veel geld om, maar daar is de concurrentie ook veel groter. Tik maar eens affiliate in bij Google.

Als een bedrijf een affiliate programma heeft, zoals Amazon bijvoorbeeld, staat (meestal onderaan) een link als affiliates, partners of associates. Daar vind men de verdere procedure.

Daarnaast bestaan er affiliatenetwerken waarbij meerdere leveranciers zijn aangesloten. Het netwerk of de leverancier zelf houdt de verkopen bij en zorgt voor diverse statistieken. Als je kiest voor een Amerikaans bedrijf of netwerk, is het meestal zo dat zij jouw een cheque sturen die jij naar je bank moet sturen om bij te laten schrijven. Aangezien dit inkomen is, is opgeven aan de belasting verplicht.

Ik hou me er zelf ook mee bezig en verdien er leuk mee. Een topaffiliate worden is zeer moeilijk en het is me nog niet gelukt.

Uiteraard zijn er in het affiliate gebeuren ook wel eens misstanden zoals verkopen die niet geregistreerd worden of retourzendingen die er niet geweest zijn. Maar over het algemeen is affiliate marketing vrij betrouwbaar. Bij wanprestatie trekt de affiliate zich terug en raakt de leverancier klanten kwijt. Daarnaast spreekt oplichting zich snel rond op het Internet. Er zijn bijvoorbeeld diverse affiliate forums.

© 2007 Alle rechten voorbehouden. In geen enkel geval kan de auteur aansprakelijk worden gesteld voor de schade door de inhoud van deze site.