Index

 

Computers

Familie

Gezondheid

Hobby

Huis

Huishouden

Koken

Recreatie

Sport

Tuin

Vervoer
Accu
Auto kopen
Auto wassen
Autobanden
Autogereedschap
Autolak
Automotor
Autorijden kan goedkoper
Autoremmen
Autoverzekering
Benzine besparen
Fietsen
Parkeren

Zakelijk


Remmen van de auto

De remmen van een auto zijn of trommelremmen of schijfremmen. Trommelremmen bestaan uit remschoenen die in een trommel zitten en door druk naar buiten de auto afremmen. Schijfremmen zijn metalen schijven waar overheen remklauwen zitten en afremmen geschiedt doordat de remblokken tegen de schijf gaan knijpen.

Als je een ronde metalen schijf ziet waarover een soort klauw zit, zie je een schijfrem. De auto kan uitgerust zijn met een van de twee of een combinatie. In dat laatste geval is het meestal trommelrem achter en schijfrem voor. Over het algemeen hebben schijfremmen een beter remmend vermogen.

Heel belangrijk is dat het remgedeelte absoluut vetvrij is. Zelfs vingerafdrukken moeten vermeden worden.

Als remmen hinderlijk piepen is meestal de oorzaak dat er onregelmatigheden tussen de remschoenen en de trommel zitten. Meestal zit er iets tussen wat er niet uit kan. Door het open karakter van schijfremmen, kan het hier niet. Indien het piepen niet vanzelf verdwijnt is schoonmaken noodzakelijk. Indien blijkt dat er bijvoorbeeld roestige delen in de trommel zitten zal dit behandeld moeten worden want anders komt het probleem weer terug door aanvoer van nieuwe roestdeeltjes.

Sommige remblokken hebben bepaalde (metalen) deeltjes in de remblokken zitten en die gaan piepen als de remmen bijna versleten zijn. Met versleten remmen gaat men remmen met metaal op metaal en daardoor gaat de remschijf naar de knoppen (inschuren).

Versleten remmen vervangen is zelf te doen, maar een basiskennis van waar men mee bezig is, is noodzakelijk. Verwijderen lukt meestal nog wel, maar demonteren en soms afstellen kan een probleem zijn. De remleidingen afkoppelen hoeft meestal niet.

Als men remleidingen afkoppelt moet men echt weten waar men mee bezig is. Door loskoppelen komt er gegarandeerd lucht in de leidingen. Dit moet vakkundig ontlucht worden, want lucht in de leidingen is levengevaarlijk. In de remleiding zit remvloeistof en door remmen verhoogt men de druk in de remleiding waardoor men remt. Lucht daarentegen wordt samengeperst, dus men kan zonder remmen komen te zitten. Dit is dus terrein voor de vakman.

Niet iedere remvloeistof is geschikt voor iedere auto. Hou je wat dat betreft strikt aan je instructieboekje van de auto of je dealer.

Als je krachtig remt, zonder blokkerende wielen, mag je auto niet naar 1 kant afwijken. Dit duidt meestal op een of meerdere remmen die niet goed werken. Herstel op korte termijn is noodzakelijk.

Remmen kunnen oververhit raken bij te hoge belastingen. Dit betekent een verminderd remvermogen. Na afkoeling herstelt het zich weer.

Raak je remmen niet aan als je net gereden hebt, want je kan brandwonden oplopen. Ze kunnen erg heet worden; zelfs na een paar keer rustig remmen.

ABS wil zeggen "Anti Blokkeer Systeem." Dat wil zeggen dat hoe hard je ook remt, de remmen niet blokkeren. Als de banden door het blokkeren over de weg gaan glijden is de remweg langer dan als het niet blokkeert.

© 2007 Alle rechten voorbehouden. In geen enkel geval kan de auteur aansprakelijk worden gesteld voor de schade door de inhoud van deze site.